Outplacement


 
Dreigt er ontslag bijvoorbeeld binnen het bedrijf, afdeling of voor jou?

Vaak kun je dan in aanmerking komen voor een outplacementtraject. Daarin krijg je begeleiding bij het zoeken van een nieuwe baan. Een outplacementtraject maakt vaak deel uit van het sociaal plan bij een reorganisatie.

Wat wij voor jou betekenen:
 
• Scholte Advisering staat voor een aanpak die grote persoonlijke aandacht combineert met een doelgerichte marktverkenning en het intensief gebruiken van onze netwerken!

• Outplacement bij Scholte Advisering betekent dat jij je verzekerd weet van goede begeleiding en ondersteuning zonder beperking in intensiteit of de tijd zoals jij die nodig bent!• Wil je meer informatie? 0591-612163
 
Verder informatie;

Geldbedrag of toch een outplacementtraject?
 Veel mensen zijn geneigd te kiezen voor het geld, in de veronderstelling dat ze wel weer snel aan een baan zullen komen. Kijk echter, voor je deze beslissing neemt, goed naar de arbeidsmarkt en je arbeidsverleden. Schat je kansen realistisch en niet te rooskleurig in, zeker niet als de arbeidsmarkt krap is en je leeftijd een rol speelt.

In die gevallen kun je vaak de begeleiding die een outplacementbureau biedt, goed gebruiken. Vraag anderen die jou in je werk kennen, mee te denken over deze beslissing, juist omdat je emoties je beslissing kunnen vertroebelen.
 
 
Mag je zelf een outplacementbureau kiezen?
Werk je bij een bedrijf dat een outplacementbureau heeft ingehuurd dan ben je vaak verplicht om bij dat bureau het outplacementtraject te volgen. Het heeft als voordeel dat zo'n bureau het bedrijf van dichtbij kent en vaak weet wat er speelt, maar het heeft als nadeel dat het misschien niet 'klikt' en je toch gebonden zit aan dat bureau.

Heb je een arbeidsconflict, dan kan het bovendien erg bedreigend zijn om met een bureau zaken te moeten doen dat rechtstreeks verbonden is met je werkgever. In dit soort gevallen is het verstandig met je werkgever te onderhandelen over een ander outplacementbureau.
 

Het traject
 
Een outplacementtraject bestaat uit een aantal fasen die je afhankelijk van je situatie meer of minder uitgebreid doorloopt:
 
Verwerking
Wie voor outplacement in aanmerking komt heeft vaak onprettige werkervaringen achter de rug. Een arbeidsconflict, een reorganisatie, ontslag wegens overtolligheid enzovoorts. Het vergt vaak tijd om daar overheen te komen. Je woede, vertwijfeling en verdriet over het verlies van je baan of het onrecht dat je in jouw ogen is aangedaan moet je kwijt zijn voordat je verder kunt. In een outplacementtraject is daar (meer dan bij een 'gewoon' loopbaanadviestraject) ruimte voor.
 
Zelfonderzoek
Wil je effectief kunnen solliciteren, dan je moet goed weten wat je wilt. Zelfonderzoek maakt dus een belangrijk deel uit van een outplacementtraject. Er komen vragen aan de orde als: wat ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Wat zijn mijn sterke en mider ontwikkelde punten? Een beroepskeuzetest kan deel uitmaken van dit zelfonderzoek. Ook breng je met dit zelfonderzoek in kaart op welke gebieden je eventueel scholing nodig hebt.


Sollicitatietraining
Veel mensen die in een outplacementtraject terechtkomen hebben al jaren niet meer gesolliciteerd. Het is meestal zinvol aandacht te besteden aan hoe dat ook al weer ging. Je zult in een outplacementtraject je Curriculum Vitae kritisch gaan bekijken en aanpassen aan (nieuwe) wensen van mogelijke werkgevers. Ook het schrijven van sollicitatiebrieven en het oefenen van sollicitatiegesprekken komt in een outplacementtraject aan bod.
 
Banen zoeken
Als je de voorgaande stappen eenmaal doorlopen hebt, dan gaan we met jou met het echte werk beginnen: het daadwerkelijk zoeken van een andere baan. Tijdens het zoeken zul je regelmatig een begeleidingsgesprek hebben met je coach over de voortgang. Zij zal je van suggesties voorzien en je zo nu en dan een hart onder de riem steken.

Outplacement kan ook worden aangeboden in geval van:
·         een onoplosbaar arbeidsconflict
·         reorganisatie
·         vastlopen in je carrière

 
 
 
 

Scholte advisering

Waanderweg 64
7812 HZ Emmen

routekaart


T 0591 612 163
M 06 5328 08 45
E info@scholteadvisering.nl

Neem contact op

Ons laatste nieuws

De ondernemer en zijn zeilboot
Geplaatst op: 15 juli 2014

Meer nieuws