Minder dan 35% arbeidsongeschiktHet komt regelmatig voor dat een (nieuwe) werkgever niet weet dat hij een medewerker in dienst heeft genomen met een No Risk Polis. Hierdoor worden financiële regelingen onvoldoende benut!

Als een medewerker met een No Risk Polis ziek wordt kunt u als werkgever het ziektegeld claimen bij het UWV.

UWV betaald dan voor maximaal 2 jaar de Ziektewet-uitkering. In het eerste jaar ligt de uitkering tussen de 70% en 100% van het dagloon. In het tweede jaar is de uitkering 70% van het dagloon. De No Risk Polis geldt 5 jaar lang vanaf de eerste werkdag van de werknemer.


Uitleg No Risk Polis;

Is uw werknemer bij zijn vorige werkgever arbeidsongeschikt geworden, maar heeft hij toen geen WIA-uitkering gekregen omdat hij minder dan 35% arbeidsongeschikt was?

Dan heeft hij toch recht op een No Risk Polis in de volgende gevallen:

• Op de eerste dag van de 13 weken voor het einde van de wachttijd WIA had uw werknemer geen andere werkgever dan bij wie hij oorspronkelijk ziek is geworden. Of als uw werknemer wel een andere werkgever had, dan werkte hij daar al toen de wachttijd WIA begon. Een proefplaatsing of detachering is geen dienstverband.
• Hij kon geen eigen of passend werk doen bij het oorspronkelijke bedrijf (de 2 jaar wachttijd).
• Hij komt binnen 5 jaar na de wachttijd WIA bij u in dienst.

Of de werknemer recht op de No Risk Polis heeft, staat vermeld in de beslissing over de WIA-uitkering. De werknemer hoeft de No Risk Polis niet aan te vragen, deze geldt automatisch. Weet de werknemer niet zeker of hij een No Risk Polis heeft? Dan kan hij dit bij het UWV navragen. De No Risk Polis begint zodra de werknemer bij u in dienst komt.

Hoelang geldt de No Risk Polis?

De No Risk Polis geldt 5 jaar lang vanaf de eerste werkdag van de werknemer. Wordt de werknemer ziek binnen deze periode van 5 jaar. Dan betaalt UWV voor maximaal 2 jaar de Ziektewet-uitkering. In het eerste jaar ligt de uitkering tussen de 70% en 100% van het dagloon. In het tweede jaar is de uitkering 70% van het dagloon.

In bijzondere gevallen verlengt UWV de periode van 5 jaar met nog eens 5 jaar.
 

Scholte advisering

Waanderweg 64
7812 HZ Emmen

routekaart


T 0591 612 163
M 06 5328 08 45
E info@scholteadvisering.nl

Neem contact op

Ons laatste nieuws

De ondernemer en zijn zeilboot
Geplaatst op: 15 juli 2014

Meer nieuws